Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، چراغ روز سوم جشنواره فیلم فجر اصفهان با «تک تیرانداز» و «مصلحت» روشن شد.

  دومین سانس در سالن اصحاب رسانه و هنرمندان اکران های روز جمعه به «تک تیرانداز» اختصاص داشت که به روایت حماسه های شهید عبدالرسول زرین می‌پردازد و استقبال نسبتا خوبی را به همراه داشت.

اکران «تک تیرانداز» به همراه تقدیر و تجلیل از خانواده شهید زرین در دومین سانس در سالن اصحاب رسانه و هنرمندان اکران های روز جمعه  با استقبال قابل توجهی از مخاطبان همراه بود که استقبال می‌تواند دلایلی از جمله پرداختن به تاریخ معاصر و قهرمانان این مرز و بوم و همچنین اصفهانی بودن این قهرمان ملی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزرش‌هایی در اجرای پروتکل‌های بهداشتی جشنواره 

البته در این میان نمی‌توان منکر حضور مهمان مسؤولان جشنواره که شاید ارتباط چندانی با حوزه هنر و رسانه ندارد، شد که این امر سبب متزلزل شدن مراعات‌های کرونایی شده بود و بعضا فاصله گذاری‌ها تعیین شده از نخسین روز جشنواره را بر هم بزند. 

«تک‌تیرانداز»بیانگر نوع جهان‌بینی شهید زرین 

و اما نگاهی به «تک‌تیرانداز»، اثری قهرمان محور که روایت‌گر برشی کوتاه از حماسه‌های شهید عبدالرسول زرین، تک تیرانداز ایرانی است که کابوسی مرگبار برای افسران و فرماندهان ارتش بعث بوده و صدام برای سر او جایزه تعیین می کند از همین رو مزدروان و زبده‌ترین نیروهای ارتش بعث عازم ماموریت می‌شوند تا دستور رسمی صدام را عملی کنند، شهیدی برای اهالی نصف جهان نام آشنا است و الگویی است برای سربازان ولایت و حق اصفهانی که با رسمش سلوکش آشنا هستند.

تک‌تیرانداز اثری از علی غفاری و به تهیه کنندگی ابراهیم اصغری است که در آن هنرمندانی از حمله کامبیز دیرباز، امیررضا دلاوری، علی‌رضا کمالی، عبدالرضا نصاری، حسین پوریده، اسماعیل خلج، حسین شریفی حضور دارند.

 فیلمی در قالب یک داستان اکشن است، پرهیجان و قهرمان‌محور که مخاطب را با وجه عملیاتی، مدیریتی این سردار سرافراز آشنا می‌کند و تبیین‌گر تفاوت مفهوم جنگ در دوران 8 ساله دفاع مقدس است  که به گفته  کارگردان این اثر، «تک تیرانداز» بنا ندارد تولیدی در جهت پرداختن به زندگی شخصی شهید زرین باشد  بلکه بیانگر نوع جهان‌بینی شهید زرین  و نگاه متفاوت او نسبت به جنگ و مبارزه  با تمام تک تیراندازان دنیا است.

 

ابر قهرمان واقعی نقطه مقابل قهرمان پوچ و  بی‌مغز لیبرالیستی

الهام گرفتن و پرداختن به شخصیت واقعی در دوران دفاع مقدس به عنوان‌های واقعی یکی از نقاط قوت این اثر است چرا که در سال‌های اخیر و در روزگاری دنیا از قهرمان تهی است و یا قهرمانان هالیوودی دارای  تفکر و گفتمان بی‌مغز لیبرالیستی هستند که روح ندارد و آنقدر به تصویر کشیدن عواطف و احساس بی‌هنر هستند که چیزی جز شعار به همراه ندارد، سینمای ایران، مخاطب خود را با وجود داشتن داستان‌های متعدد از قهرمانان واقعی این سرزمین که هر کدام می‌تواند خالق اثری هنری و بدیع باشد، تا حدی محروم کرده است.

این فیلم در معرفی قهرمان و قهرمان‌سازی اداره راه آثاری چون ۲۳‌ نفر است و بیش از آنکه که در دام تله‌های قهرمان‌سازی‌ پوچ هالیوود افتد، ابر قهرمانی واقعی را به تصویر می‌کشاند که نه قاتل است و نه انتقامجو و تنها خود را سربازی می‌داند که وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ  بر لبانش جاریست و این‌ها همان تفاوت  تفاوت شهید زرین تک‌تیرانداز ساخته علی غفاری با کریس کایل تک‌تیرانداز کلینت ایستوود است.

 

 


شهید زرین تبلوری از ایمان و اخلاص

گفتنی است در حاشیه سومین روز از یازدهمین جسنواره فیلم فجر اصفهان، پیش از اکران فیلم «تک تیرانداز» از خانواده شهید عبدالرسول زرین تقدیر ویکی از آثار استاد بدرالسماء که مزین به تصویر این شهید بزرگوار بود به خانواده شهید تقدیم شد.

در این مراسم رضا زرین، پسر شهید  زرین ضمن تشکر از عوامل سازنده این فیلم بیان داشت: شهید زرین آموزش تکاوری خاصی ندیده بود و فقط تبلور ایمان و اخلاص بود که درون ایشان درخشید.

بی‌مسؤولیتی، مسؤولانی اصفهانی نسبت به قهرمانان خود

همچنین محمد تقی نقد علی، نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی در این آیین گرامیداشت، اظهار کرد:  به فرموده امام راحل شهدا پیش از آنکه از سیم خاردار میدان نبرد گذر کنند، از سیم خاردار نفس گذشتند، اگر شلیک‌های این شهید در میدان  جنگ موفق بوده  به این دلیل است که شهید ابتدا از نفس خود عبور کرده است.

وی با اشاره حضور خود در آخرین سکانس‌های فیلمبردای این اثر گفت: کارگردان فیلم سینمایی «تک تیرانداز» از مسئولان استانی اصفهان گله‌های فراوان داشتند و این مسؤولان نگاه و حمایتی به این اثر سینمایی نداشته‌اند  از همین رو من از استاندار اصفهان و رسانه‌ها تقاضا دارم تا کم لطفی‌های پیش آمده را تا حد توان جبران کرده و به این فیلم و عوامل فیلم توجه ویژه داشته باشند.

تربیت و تبلور شهید زرین‌ها نتیجه متکب خمینی است

 رمضان‌علی معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، بیان آنکه امروز اکنون مکتبی داریم که می‌توان از آن الگو بگیریم و پیروی کنیم و آن مکتب شهید قاسم سلیمانی است گفت: مکتب امام راحل و رهبر انقلاب می‌تواند چنین انسان‌هایی وارسته‌ای را تربیت کند، ما در انقلاب اسلامی افتخارات فراوانی داریم که باید در عرصه هنر از رشادت‌های آنها یاد کرد این فیلم نمونه‌ای از همین امر است که در آن جسارت‌های شهید زرین را خواهیم دید.

 

مصلحت‌اندیشی وعدالت مفاهیمی‌که تحقق آن‌هادر راستای یکدیگر است

و اما «مصلحت» نخسین اکران سومین روز یازدهمین جشنواره فجر اصفهان، اگر چه نیمی از سالن اکران از حضور مخاطب خالی بود اما تشویق‌های گاه وبی گاه و همچنین نفس‌های در سینه حبس شده اهالی هنر و رسانه  نشان از رضایت تماشگران است.

پس از گذشت قرن‌ها از زندگی بشر بر روی زمین، بسیاری از مفاهیم انسانی، دینی، فرهنگی و سیاسی و غیره  جایگزین ندارند، مفاهیمی که اگر پیرامون معنا و مصداق آن سوال شود پاسخ های متفاوتی خواهد داشت.

 «عدالت» و «مصلحت» دو کلمه پر چالش آدمی است که بشر از روز ازل تا کنون درگیر آن بوده و هست، اما امروز برای دوستداران سینما و در آینده برای علاقه‌مندان و هواداران سینما نام «مصلحت» نامی آشنا خواهد بود. 

« مصلحت» نام اثری از حسین داربی است که در جشنواره فجر امسال امید و رضایت را مهمان چشمان مخاطبان خورد کرد که او برای تبیین این مفهوم پر ابهام معانی مختلف «صلاح طلبی»، «منفعت طلبی»، «عقده گشایی»، «قدرت طلبی» و غیره را به چالش می‌کشاند.

 

 

هر چه مخاطب دقایق فیلم را پشت سر می‌گذارد شاهد خلقت موقعیت‌هایی براساس دوگانه مصلحت و عدالت می‌شود به گونه‌ای که به دنبال جواب این سوال که من در آن موقعیت چگونه عمل می‌کردم؟

مصلحت به مخاطب خاص و عام خود می‌فهماند که «مصلحت اندیشی» آن هم با برداشت «منفعت‌طلبانه»  چه برسر نظام و آدم هایش خواهد آورد.

ساخت فیلم‌های جریان ساز، نیاز امروز جامعه ایرانی

هاشم شمس،نویسنده و کارگردان در حاشیه  جشنواره فجر اصفهان  در گفت‌و گو با خبرنگار فارس پیرامون فیلم مصلحت اظهار داشت: این فیلم بیان‌گر آن است که  امکان اجرای یک اصل وجود دارد که در کنار آن اتفاقاتی هم می‌تواند کل اصل را زیر سوال ببرد.

سینما، رسانه‌ای که می‌تواند روشنگری کند

وی با اشاره به طراحی مناسب و خوب نور و صحنه که سبب بهبود برقراری ارتباط مخاطب با اثر می‌شود، بیان کرد: این فیلم از ساختار خوبی برخوردار بود که متاسفانه تا چند سال قبل با ساختن چنین فیلم‌هایی مقابله می‌شد اما مسؤولان ما  متوجه شده‌اند که  سینما  یک رسانه است  که باعث پرده‌برداری و اشکار نمایی، رفع ابهام و روشنگری می‌شود.

ممیزی‌ها روشنگری‌ها را گرفت و نبود روشنگری بصریت را

شمس با تاکید بر نیاز جامعه امروز بر ساخت چنین فیلم هایی افزود: ما دچار فقدان فرهنگ سازی در جامعه هستیم، برخی از این روزها مسؤولان مشغول برگزار جشن هستند اما دغدغه مردم را ندارند از سوی دیگر ایجاد ممیزی‌ها باعث شده است که بعضی از مردم ما با جو سازی ایجاد هشتگ‌های متعدد مثل خرید واکسن و شهید واکسن و...  از سوی برخی انسان منفعت‌طلب و بی‌سواد گول بخورند و این به خاطر این است که شفافیت‌سازی به درستی انجام نشده است و این امر دقیقا مقداق چیزی است که امروز در فیلم مصلحت دیدیم.

این نویسنده و کارگردان تاکید داست: برای پرداختن به چنین موضوعاتی که نتیجه آن شفافیت و روشنگری وجود دارد دیر نیست،  ما می‌توانیم نگاه مردم را به خوبی‌ها و بدی‌ها باز کنیم و تشخیص درست و غلط را به مردم بسپاریم.

 

این  فعال فرهنگی با بیان اینکه جشنواره فجر یک جشنواره فرهنگی هنری برای تمام هنرها است،گفت: ابرقدرت رسانه جهان سینما است ، اگر بستر را برای اکران تمام فیلم‌ها باز کنیم  هنرمند بهتر می‌تواند تفکرات هنرمندانه خودش را نشان دهد، تا وقتی که فضای انتقادی و حتی روشنگری را باز نگذاریم دچار رخوت در جشنواره‌ها خواهیم بود.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: فیلم مصلحت شهید عبدالرسول زرین تک تیرانداز جشنواره فجر جشنواره فجر تک تیرانداز فجر اصفهان شهید زرین فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۶۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است

ایسنا/مازندران رییس شورای اسلامی بخش چمستان گفت: بخش ۷۴ ساله چمستان با ۹۶ پارچه روستا بزرگترین وسعت و بیشترین جمعیت را نسبت به خیلی از شهرستان های استان دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، شوراها و مسئولین بخش چمستان تبدیل آن به شهرستان شدن است.

بخش چمستان، یکی از شهرهای استان مازندران در شهرستان نور است. جاده‌ای دارد که چمستان را به نور و آمل متصل می‌کند. این شهر با قدمت ۷۰ ساله دارای شهرداری، بخشداری، دادگستری، سایر ادارات و دوایر دولتی، کتابخانه، عمومی و کانون فرهنگی‌تربیتی است.

بخش چمستان دارای طبیعت بسیار زیبا و بکر و دست نخورده‌ است که امروزه در کمتر جایی یافت می‌شود. روستای ییلاقی لاویج دارای آب گرم طبیعی در ۲۵ کیلومتری جنوب چمستان، پارک جنگلی کشپل، دریاچه الیمالات، جنگل واز، بقعه تاریخی آقا شاه بالوزاهد در روستای آهودشت و ۳کیلومتری شرق چمستان واقع شده است.

کوه‌هایی چون میرخمند، واز، لاویج، طارم، رودبارک، گزناسرا از جاذبه‌های این بخش به شمار می‌رود.

این بخش دارای منابع بسیار غنی جنگلی، معادن شن و ماسه، معادن ذغال سنگ، وجود شهرک صنعتی، وجود ناحیه صنعتی، پرورش ماهی و غیره است.

مردم بخش چمستان سال‌ها است که با روش‌های مختلف می‌خواهند تا مسئولین کشوری و استانی نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته باشند. 

«قدرت الله نصیری» رییس شورای اسلامی بخش چمستان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بخش ۷۴ ساله چمستان با ۹۶ پارچه روستا بزرگترین وسعت و بیشترین جمعیت را نسبت به خیلی از شهرستان های استان دارد و یکی از دغدغه‌های اصلی مردم، شوراها و مسئولین بخش چمستان تبدیل به شهرستان شدن است که با مطالبه‌گری امام جمعه چمستان از استاندار در خصوص این موضوع همراه بوده است.

وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای که وجود دارد، گفت: اما با خودیاری و همیاری مردم و شوراهای محل محور آمل به چمستان و نور چراغ های روشنایی با اعتبار بیش ۱۰ میلیارد تومان نصب شد.

رییس شورای اسلامی بخش چمستان با بیان اینکه در حوزه جاده‌های ییلاقی اتفاقات خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: جاده لاویج به میرخمند یک کیلومتر آسفالت و سه کیلومتر زیر سازی انجام شد.
نصیری ادامه داد: متاسفانه سیلاب‌های اخیری که در بخش چمستان رخ داد خسارت‌های زیادی به ویژه به پل‌های روستایی وارد کرد که با تعامل مردم و شوراها با مسئولین و درایت فرماندار و بخشدار چمستان نسبت به بازگشایی مسیرهای بین مزارع، به صورت کوتاه مدت برای روستاییان فراهم شد و در حال حاضر هم کار روی پل‌های تخریب شده روستاها درحال انجام است.

وی تاکید کرد: متاسفانه روستاهای ییلاقی بالادست جاده مناسبی ندارد و محل تردد بسیاری از مردم خصوصا در فصل تابستان است که حمایت ویژه مسئولین امر در قسمت محرومیت زدایی را می‌طلبد.  

رییس شورای اسلامی بخش چمستان با بیان اینکه در طرح هادی روستاها مشکلات و چالش‌های زیادی وجود دارد، یادآور شد: بسیاری از روستاها بیش از ۵ یا ۶ سال از مهلت بازنگری آنها گذشته و نیازمند نگاه ویژه مسئولان استانی نسبت به بازنگری طرح هادی با توجه به موقعیت و شرایط توریستی بخش چمستان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • ساسولو سومین تیم تاریخ سری آ که فاتح اسکودتو را دبل می‌کند
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • تیرانداز ملی‌پوش مازندرانی قهرمان کشور شد
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک